Skip to main content

Adresa

Asociația Microregiunea Valea Nirajului
547410, Miercurea Nirajului,
str. Bocskai István nr. 45
Jud. Mureș

Produs în Valea Nirajului

Valea Nirajului este o zonă rurală prețioasă, în care comunitatea conviețuiește cu natura și creează nenumărate valori.

Mai mult de jumătate dintre producătorii din așezările aparținând regiunii sunt producători locali de a doua sau a treia generație, fermieri și meșteșugari, ale căror produse fac Valea Nirajului mai gustoasă, mai bogată și mai pitorească. E în natura noastră.

Marca „Produs în Valea Nirajului” reprezintă cu mândrie producătorii, fermierii și meșteșugarii care creează valoare în așezările noastre. Marca comercială și brandul sunt concepute pentru a pune în valoare și a promova comunitatea locală de producători, sprijinind astfel micile afaceri locale.

Marca comercială și brandul Produs în Valea Nirajului au fost create de Asociația Microregiunea Valea Nirajului, municipalitatea Miercurea Nirajului, administrațiile
locale și producătorii locali din regiune. Programul mărcii Produs în Valea Nirajului a fost implementat cu fonduri ale Uniunii Europene în cadrul Planului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

La data de 7 septembrie 2020, Asociația Microregiunea Valea Nirajului și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat un acord de finanțare pentru implementarea proiectului intitulat Cooperare pentru dezvoltarea pieței locale prin integrarea lanțurilor scurte de aprovizionare cu produse locale în Miercurea Nirajului și împrejurimi. Marca comercială Produs în Valea Nirajului face parte din acest proiect și este implementată cu sprijinul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) al Uniunii Europene.